Tjäna pengar med bitcoin

Om du vill tjäna lite extra pengar eller bygga upp en portfölj med tillgångar, kan bitcoin vara ett bra alternativ för att göra detta. Det de flesta människor föreställer sig när de tänker tanken att tjäna pengar genom bitcoin, är så kallad mining och att investera i denna helt digitala valuta. Numera finns det dock flera andra sätt på vilka du kan generera bitcoin.

Mining är förmodligen det äldsta sättet att tjäna pengar med bitcoin. Enheter av valutan skapas genom att komplexa algoritmer löses, vilka skapar blocket som läggs till i den offentliga huvudboken. Tidigare kunde vanliga PC-datorer användas för detta ändamål, men numera har algoritmerna blivit så pass komplexa att du antingen behöver köpa en särskild bitcoin-rig eller gå med i ett slags nätverk där flera datorer används för gemensam mining.

Fler sätt att tjäna pengar med bitcoin

Det finns flera olika webbplatser som betalar dig en mindre summa pengar i utbyte mot att du utför olika uppgifter. De flesta av dessa så kallade “faucets” går ut på att du på ett eller annat sätt tittar på reklamannonser. I grund och botten fungerar de som så att webbplatsens ägare får betalt när sajtens besökare interagerar med reklamannonserna. Ett antal webbplatser delar med sig en del av dessa intäkter till sina besökare. På andra sajter kan du behöva döda utomjordingar eller utfodra djur, medan andra bara går ut på att titta på videoklipp eller klicka på reklamannonser. Se upp för virus och annan skadlig programvara när du besöker dessa sajter!

Tjäna pengar med bitcoinEtt av de mest underskattade sätten att tjäna bitcoin på är genom att bygga och hantera en egen bitcoin faucet. Genom att göra detta kan du tjäna cirka 500-8 000 kronor i månaden. Du betalar med denna metod per automatik ut mindre summor i bitcoin till dina användare, men tjänar betydligt mer i intäkter genom att placera reklamannonser på din webbplats.

Ett annat sätt som många förbiser är möjligheten att tjäna pengar med bitcoin genom att starta en informationssajt om valutan. Till skillnad från en faucet förklarar du på denna sidan grunderna för nybörjare, samtidigt som du tjänar pengar från reklamannonser och affiliates. Det tar lite pengar och en hel del tid att komma igång, men i det långa loppet kommer detta förmodligen ge en av de bättre avkastningarna på din investering.

Här finns ytterligare info om Bitcoin.

Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music