Nyheter i korthet

Strömberg: ”En förstör för alla”
Glenn Strömberg satt och njöt av festen på Parken i en match som hade allt. Ända tills supportern förstörde. Det är en person som förstör för så många tusen. Det är för jävligt, säger han i en kommentar.

”Det var inget tvivel om vad han ville”
Gravgaard hindrade huliganen från att sänka domaren.

Huliganen bor i Sverige
Mannen som sprang in och attackerade domaren är dansk medborgare – men bor i Sverige. Nu riskerar han fängelse för misshandel. – Det stämmer. Men jag tänker inte säga var i Sverige han bor, säger Kjell Farcinsen vid Köpenhamnspolisen till Sportexpressen.se.

Backe: Det är ett dråpslag för Danmark
Hasse Backe har varit tränare i många heta derbyn på Parken. Men aldrig upplevt något publikvåld. – De blev tagna på sängen. Det är ett dråpslag för Danmark, säger Backe.

Freddie ville lägga straffen
Fredrik Ljungberg försökte övertala domaren om att få lägga straffen. Innan dess intervjuas Johan Elmander utanför den svenska spelarbussen av SVT Sports Staffan Lindeborg.

Edström: En jävla idiot ska inte få förstöra
Ralf Edström kokade av ilska i direktsändning i Sveriges Radio under skandalscenerna. Efteråt var känslorna mer uppgivna. – Jag är ledsen och det gör ont ända in i hjärteroten. En jävla idiot ska inte få förstöra en sån här fotbollsfest, säger han till Sportexpressen.se.

Larsen: Det här känns inte bra
ÖSK-stjärnan Lars Larsen tyckte att utvisningen och straffen var rätt dömd. Men att matchen skulle ha spelats klart. – Tänk om vi ligger under och så springer ett ÖSK-fans in i en AIK-tröja, hur blir det då?

Uefa har inte godkänt 3-0
Domare Fandel tog beslutet att ge Sverige segern med 3-0. Men ännu har inte Uefa godkänt det reultatet.

”Accepterar domarens beslut fullt ut”
Danskarna är förkrossade efter skandalen på Parken. Men kommer inte att överklaga Sveriges seger till Uefa. – Vi accepterar domarens beslut fullt ut, säger Lars Berendt, danska fotbollförbundets presstalesman.

Ljungberg var med när beslutet togs
När domaren Herbert Fandel, som dömde sista match i karriären, tog beslutet om att blåsa av matchen hade han kallat lagens kaptener till sig.

Dansk tidning efterlyser ”skurken”
Det går rasande fort med dagens teknik. Och nu letas det syndabockar i Danmark. Ekstrabladet har en efterlysning mot mot den danske supportern.

Bosnien-Hercegovina skrällde mot Turkiet
Topplaget tappade ledning två gånger

Bröderna Riise bakom norsk kvalseger

Spansk seger i Lettland
Ligger två poäng efter Sverige

Man knivskars i Linköping
En man knivskars på lördagskvällen i en lägenhet i centrala Linköping. Han fördes till Universitetssjukhuset för vård.

Strömberg: ”För djävligt”
Glenn Strömberg satt och njöt av festen i Parken i en match som hade allt. Ända tills supportern förstörde. -Det är en person som förstör för så många tusen. Det är för jävligt, säger han i en kommentar.

”Det slog slint”
Poulsen förkrossad efter överfallet på Rosenberg.
”Jag hade sparkat ner honom”
Danske målskytten: Sätt honom i fängelse.

Oklart om Elmander stängs av
Det mesta slutade i kaos efter skandalen i Parken. Johan Elmander fick under matchen ett gult kort och ska vara avstängd mot Island.

Kvinna föll från klippkant
En kvinna föll tio meter från en klippkant vid en konferensanläggning i Brännared i Marks kommun i kväll. Hon klarade sig med knä- och ryggskador vid fallet och kunde hasa sig ner ytterligare 20 meter.

Nu är resultet upp till Uefa
Nej, matchen är inte avgjord. Det är Uefas disciplinkommitté som fastställer resultatet – och beslutar om röda och gula kort ska vara giltiga. – Teoretiskt sätt kan de besluta att matchen ska spelas om. Det hade varit bättre om matchen avslutats med en straffspark, säger Lars-Christer Olsson, tidigare vd för Uefa.

Anhölls av dansk polis i natt
”Han bor i Sverige”.
Zlatan: ”Synd att det ska förstöras så här”
Ibrahimovic stöder domarens beslut.

Kvinna föll tio meter
En kvinna föll tio meter från ett berg vid Sju Sjöars konferenscenter i Brännared vid 22.30-tiden på lördagen. Hon fördes till sjukhus med rygg- och knäskador.

Danmark kan få spela med tomma läktare
”Det som skedde är totalt oacceptabelt”.

Paulsen förkrossad efter matchen
Christian Poulsen var gråtfärdig då han skulle försöka förklara sitt knytnävsslag mot Markus Rosenberg, som slutade med att kosta Danmark poängen.

Hela Danmark rasar mot åskådaren
”Känner du skurken?” ”Vanvettigt”, ”Ett sinnessjukt överfall”, ”Han kostade Danmark EM”. Danska medier rasar mot åskådaren som attackerade domaren Herbert Fandel och tvingade matchen att avbrytas.

Sammandrag Danmark-Sverige
Här visas Rapports inslag där matchens alla sex mål visas och givetvis situationen när supportern rusar in på planen för att ge sig på domaren. Även intervjuer med spelare och ledare efter matchen

Svenskarna i chock efter skandalen
De svenska landslagsspelarna och förbundskaptenerna fördömde den danske skandalsupportern och den dramatiska avslutningen. – Jäkligt olyckligt för fotbollen, säger Johan Elmander. – Ett fruktansvärt tråkigt slut, säger Lars Lagerbäck.

Stopp i t-banan efter kabelbrand
En kraftig kabelbrand på Sockenplans t-banestation strax före klockan 22 på lördagskvällen slog ut all trafik mellan Gullmarsplan och slutstationen Hagsätra på gröna linjen.

Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music