Appen Welcome tar stöd av Minecraft-grundaren Carl Manneh

Appen Welcome tar stöd av Minecraft-grundaren Carl Manneh

Carl Manneh var en av medgrundarna till Mojangs supersuccé Minecraft som såldes till Microsoft för över 2 miljarder dollar, motsvarande omkring 14 miljarder kronor. Idag tar Manneh med sig sina gedigna erfarenheter in i styrelsen för appen Welcome – en app för att hjälpa nyanlända komma i kontakt med människor i sitt nya land.

Från Minecraft till Welcome

Grundarna bakom Minecraft gick till historien 2014 när de sålde spelsuccén till Microsoft för en rekordsumma. Den största andelen av spelet såldes av Markus ”Notch” Persson, men även medgrundarna Jakob Porsér och Carl Manneh kunde efter försäljningen titulera sig miljardärer. I media var det sedan dess ett lite tystare nyhetsflöde kring Minecrafts kunniga och framgångsrika upphovsmän. Men idag är det känt att Carl Manneh gått från ett toppjobb till ett annat. Idag sitter Carl Manneh som styrelseledamot för appen Welcome.

Appen Welcome hjälper nyanlända

Appen Welcome hjälper nyanlända att få kontakt med lokalbor. Genom vad man kallar för ”digital handshakes” blir det lättare för svenskar, som vill och kan, att engagera sig. Det blir också lättare för nyanlända att snabbt få svar på sina frågor. Någon som nyligen anlänt till Sverige kan rimligtvis ha många frågor och funderingar.

På appen Welcome ska det vara enkelt att ställa en fråga, och att få svar av någon hjälpsam person. Appen tar helt enkelt vara på människors goda vilja att hjälpa varandra, och underlättar vägen däremellan genom att utveckla en mobil plattform för mötet. I framtiden önskar Welcome-appens grundare att appen inte bara ska underlätta för möten mellan privatpersoner, men också för nyanländas kontakt med andra delar av samhället.

Manneh ser fram mot att få engagera sig i detta aktuella och viktiga område, och vill bidra till att Welcome´s vision blir verklighet. Bakom appen står ett team som arbetar för att föra människor närmre varandra och öka integrationen. Manneh som har tidigare byggt upp såväl produkt som community hoppas kunna bidra med mycket. Carl Manneh kom i kontakt med appens grundare: Emma Rosman, Tobias Rosman och Kim Wijk under en workshop på hubben Norrsken.

Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music