Musical.ly tecknar avtal med Apple music

Musical.ly tecknar avtal med Apple music

Kan man bli rockstjärna genom en app? Jo, det går faktiskt. Appen Muscal.ly har lett till att ungdomar byggt upp egna miljonstora publiker. Nu har appen dessutom tecknat avtal med Apple, vilket ger dem tillgång till nästan all modern popmusik.

Varför är Muscal.ly inte mer känt?

Om en social musikapp kan skapa miljonpubliker, så varför är det inte mer känt? Kanske beror det på att appens popularitet främst ligger i de yngre åldrarna. De åldrar där man som allra mest älskar att mima till sin favoritartist framför spegeln. Fast, istället för att mima med ett hopprep och hoppas att ingen ser, så gör dagens barn och unga tonåringar shower som sprids världen över.

Tjänsten har idag ungefär 40 miljoner aktiva användare, och inte mindre än 12 miljoner klipp laddas upp varenda dag. Hur många som använder appen i Sverige är okänt, men känt är att intresset för musiktjänsten ökar hela tiden. Nu med avtal med Apple så har musikappen goda möjligheter att fortsätta erövra musikvärlden bland showande, mimande och dansande barn och tonåringar.

Hur fungerar appen?

Det är ett 15 sekunder långt klipp man skapar av sig själv, till musik. Man kan mima, dansa, showa. Kreativiteten hos dessa ungdomar är enorm, man kan bara göra en enkel sökning på youtube för att snabbt skapa sig en uppfattning om den explosionsartade genomslagskraften.

De mest populära appanvändarna engagerar hundratusentals personer varenda. Den stora publiken skapar oändliga möjligheter för att arbeta som sociala media-artister, exempelvis när det gäller sponsring, försäljning av produkter, släppa klädkollektioner, eller till och med att börja sjunga på riktigt och därmed förverkliga den eventuella artistdrömmen.

Svenska stjärnor

I Sverige har vi flera stora namn, så som Amanda Edmundsson och Nathalie Danielsson, som båda har över en miljon fans. Inte långt därefter i popularitet ligger Theo Haraldsson. Vissa vuxna kanske inte fattar grejen med att mima framför mobilkameran. Men att man kan bli ett skickligt proffs på detta kan man förstå bara genom att se någon av videoklippen från någon av namnen ovan. Några som verkligen fattat grejen är grundarna till appen, samt ansvariga till Apple music.

Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music