Sveriges finansstruktur

Många av oss behöver någon gång i livet låna pengar. För de flesta handlar det om studielån eller bolån när det är dags att köpa första huset eller lägenheten. Men ibland händer oväntade saker som gör att man blir i desperat behov av pengar snabbt. Då är det inte alltid man kan vänta på bolånet eller ta ett privatlån utan säkerhet. Det finns ett alternativ för sådana situation, snabblån. Ett snabblån är ett lån som du ansöker om snabbt och enkelt. Pengarna sätts sedan in på kontot, oftast inom ett par få timmar. Det är många långivare som erbjuder snabblån helt utan krav på en viss månadsinkomst och som också lånar ut utan kreditupplysning. Innan du tar ett snabblån bör du tänka igenom det ordentligt. Detta lån är dyrt, räntan är oftast skyhög. Dessutom har du inte särskilt lång tid på dig att betala tillbaka. Snabblån och smslån brukar ha en löptid på max 30 dagar. Om du inte betalar tillbaka i tid får du förseningsavgifter och skuldsätter dig därmed ännu mer. Risken då är att du känner dig lockad att ta ett till snabblån för att betala av din växande skulder snabbt. Detta är en fälla som bör undvikas till varje pris.

Därför tar man snabblån

Det finns naturligtvis inte ett rakt svar på varför man hellre väljer att ta ett snabblån än ett privatlån utan säkerhet. Men vanliga orsaker kan bland annat vara att lönen är försenad och du behöver pengarna direkt för att kunna betala räkningar eller hyran. Något annat kan vara att bilen gått sönder och du behöver pengar för att laga den precis nu. Det är just i tider när du är som mest desperat efter pengar som snabblån kan vara hjälpsamt. Men var försiktigt med att låna pengar i onödan, det är trots allt ett lån som du så småningom ska betala tillbaka.

Fundera om du det finns ett annat sätt att få in pengar på. Kanske har du möjlighet att sälja något? Eller be en familjemedlem om ett mindre lån. Då slipper du bekymra dig för räntan på samma sätt som när du förbinder dig till ett snabblån. Innan lån finns information här www.hittasmslan.com.

Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music