UGL i Göteborg enligt UGL-guiden

UGL står för Utveckling av Grupp och Ledare och är en eftertraktad kurs över hela landet. I Göteborg anordnas utbildning av flera olika handledare vilka UGL-guiden visar på sin hemsida. De skriver också om var och när man kan besöka UGL i göteborgsområdet.

Kursgårdar för UGL i Göteborg

UGL-guiden skriver om de kursgårdar som erbjuder i Göteborg (eller i närheten). Till exempel skriver de om följande kursgårdar:

  • Lökebergs pensionat
  • Två skyttlar
  • Gottskär Konferens.

Lökebergs pensionat

Lökebergs pensinoat ligger en halvtimmes bilresa från centrala Göteborg, med ett havsnära läge. En fördel med att åka hit är att du kommer ut från stan och det buller och stress det kan medföra. Pensionatet har totalt 90 rum och kan husera 164 gäster.

UGL-guiden nämner att familjen Rolf och Gun Andersson med personal hälsar dig varmt välkommen till deras pensionat.

Gottskär Konferens

Gottskär Konferens ligger ca fyra mil söderut – på Onsala-halvön. En stor tilldragsfaktor är den vackra havsutsikten, för att inte tala om den uppskattade restaurangen. Här finns 25 stycken fina rum. Alla rum har egen toalett och dusch, samt egen TV.

Björkhaga Hotell

För den som vill genomföra UGL i Göteborg är Björkhaga hotell kanske inte förstahandsvalet, eftersom det ligger ungefär 16 mil bort från staden. Dock ligger det tre mil från Jönköping och kan vara perfekt för den som befinner sig i krokarna däromkring.

Björkhaga Hotell ligger i Mulljö som, trots sin status som tätort, kan bjuda på mycket fina naturområden bara ett par minuter därifrån. Hotellet är anrikt – det byggdes för mer än hundra år sedan och har fått sig en fin renovering nyligen. På hemsidan beskrivs detta som en ”utmärkt plats” för UGL.

Frågor och svar

Vad är egentligen UGL för något?
UGL är en kurs som syftar till att utveckla förståelsen för gruppdynamik och om hur vi människor funkar när vi arbetar tillsammans med andra i grupp. Kursen utvecklades på 70-talet av Försvarsmakten.

Vad får man lära sig?
Du får till exempel lära dig att ge och ta emot konstruktiv kritik och att skapa miljöer där feedback efterfrågas.

Vad är kraven på handledarna?
Handledarna måste vara certifierade av Försvarshögskolan (FHS) för att få hålla i en kurs.

Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music