Kamerabevakning för mindre företag kan vara prisvärd

Många mindre företag har något av en nidbild av säkerhetsmarknaden. De känner att de i princip blir skinnflådda av säkerhetsföretag som försöker kränga på dem onödigt dyra produkter. Men kamerabevakning för mindre företag behöver faktiskt inte kosta skjortan. I själva verket kan den vara riktigt prisvärd och visa sig vara en väldigt bra investering!

Det finns nämligen många säkerhetskameror på marknaden i dag som är riktigt, riktigt bra! De allra bästa produkterna har en bra balans av bildkvalitet, värde i förhållande till prislapp, hållbarhet och funktionalitet. Vissa system kräver kablage medan andra är trådlösa. Vad vi vill ha sagt är att det finns ett kamerasystem för varje ändamål. Så även ditt företag bör se över möjligheten att bevaka lokalerna med kameror. Detta oavsett om du driver företaget från en lokal i centrum eller snarare sitter i en källare någonstans.

Du kanske inte vill föreställa dig att just ditt företag skulle kunna utsättas för stöld eller skadegörelse. Men tyvärr är det vanligare med inbrott och annan brottslighet riktad mot företag än vad många tror. Därför är det viktigt att du förebygger denna typ av brott innan skadan är skedd. Läs därför vidare för att få tips på hur du bör tänka när det kommer till kamerabevakning!

Kamerabevakning är en effektiv brottsförebyggande åtgärd

Kamerabevakning är en väldigt effektiv brottsförebyggande åtgärd. Till exempel uppger Securitas Direct att de under 2020 lyckades avbryta hela 2 214 inbrottsförsök. De bidrog även till att gripa inte mindre än 662 misstänkta gärningsmän. Så allt som allt gjorde enbart detta säkerhetsföretag 2 876 insatser för olika lokalsamhällen i vårt land.

Så hur bör du då resonera när det kommer till att bevaka ditt företag och dess lokaler med kameror? Dessa är några enkla tips som vi gärna vill dela med oss av:

  • Placera kameror vid in- och utgångar och på de platser där pengar hanteras.
  • Välj ett kamerasystem som har tillräckligt många kameror för att täcka de ytor som behöver bevakas.
  • Se till så att kamerorna ifråga erbjuder högupplöst video och även gör sitt jobb i mörka ljusförhållanden.
  • Det är också en fördel om systemet har bra ljudupptagning, rörelsedetektorer samt andra funktioner och apparater som ger en god bevakning av lokalerna.
Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music