Cykelställ & cykelpollare för alla sorters cyklar

När det kommer till att anordna cykelparkeringar finns det idag två val: cykelställ & cykelpollare. Dessa bägge anordningar har sina respektive fördelar och nackdelar för cyklister. Så hur ska man då veta vilket av dessa bägge alternativ som är att föredra? Fortsätt att läsa så ska vi reda ut vilka för- och nackdelarna med dessa är. Skyltab är proffs på cykelställ & cykelpollare för de som behöver förbättra cykelförvaringen.

Vad är cykelpollare?

Cykelpollare är ett slags ställ för cyklar som har blivit allt mer populära under de senaste åren. Detta tack vare de fördelar som dessa har för såväl fysiska butiker och andra företag som för de städer och kommuner där dessa monteras.

Syftet med både cykelställ & cykelpollare är såklart att erbjuda parkering för cyklar. Pollare är helt enkelt hårda metallställ som tar lite mindre markyta än vad traditionella ställ för cyklar brukar göra. Då de ska utsättas för vädrets makter är de ofta galvaniserade och står emot rost väl. Det är också möjligt att pulverlackera dem för att de ska få ett lite mer tilltalande utseende.

För- och nackdelar med cykelställ & cykelpollare

Så vilka är då fördelarna respektive nackdelarna med cykelställ & cykelpollare? Det hela kan sammanfattas på följande vis:

  • Cykelpollare har fördelen att de har en väldigt kompakt design. Detta är med andra ord ett alternativ som kräver lite mindre yta än ett traditionellt cykelställ. Pollare för cyklar gör sig därför bra oavsett om du endast vill erbjuda ett fåtal platser att parkera cyklar på eller ett större antal cykelplatser.
  • Även designmässigt finns det en viss fördel med cykelpollare. När du som cyklist låser fast din cykel i den bidrar designen till att hålla din cykel upprätt. Detta gör förvisso även ett konventionellt cykelställ, men där hänger allt på att framhjulet är på plats i stället. En pollare för cyklar låter dig istället spänna fast din cykel antingen framtill, baktill eller allra helst lite mer centrerat.
  • Med det sagt finns det naturligtvis även många fördelar med att välja ett cykelställ istället. Det finns nämligen sådana ställ som passar för alla sorters cyklar, inklusive mountainbikes. Dessutom kan de vid behov monteras på vägg och tar därmed inte upp markyta på alls samma sätt.
Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music