Tacka din personal med hjälp av gåvokort

Duktiga och kompetenta medarbetare gör som bäst ifrån sig på arbetsplatsen när de vet att de tillför någonting. De vill veta att de gör en verklig skillnad och att de uppskattas för sin insats för företaget. Därför bör du ta för vana att tacka din personal med hjälp av gåvokort!

För genom att visa för dina anställda att det jobb som de gör faktiskt är betydelsefullt för dig och för deras kollegor höjer du arbetsmoralen. Det är nämligen stärkande för de anställda att få denna typ av uppskattning. Som tack kommer du också kunna räkna med att dina medarbetare blir mer engagerade och delaktiga i arbetet.

Det är extra viktigt med denna typ av uppskattning när den kommer från mellanchefer eller till och med från högre chefer. Till skillnad från vad många tror krävs nämligen ingen stor löneförhöjning eller några dyrbara gåvor för att hålla medarbetarna glada och nöjda. Detta kan istället åstadkommas med något så enkelt som ett gåvokort till varje anställd.

Uppmärksamma medarbetarna med gåvokort och andra gester

Gåvokort är alltså ett enkelt sätt för företag att säkerställa så att alla drar åt samma håll. Dessa presentkort är personliga och låter de anställda veta att cheferna ser dem och uppskattar deras insatser för företaget. Detta är en bekräftelse som alla anställda behöver få emellanåt men som få söker särskilt öppet.

Som vi redan har nämnt finns det många fördelar med att tacka och uppmärksamma medarbetare. Men hur kan man då gå tillväga för att göra detta, undrar du kanske?

Dessa är några exempel på enkla men effektiva sätt att visa uppmärksamhet:

  • Ett trevligt gåvokort säger ofta mer än en följetong av generiska ord om tacksamhet.
  • Du kan även överväga att ge en bra parkeringsplats till en medarbetare som har presterat särskilt väl.
  • Muntlig beröm är också underskattat – beröm dina medarbetare så ofta du kan när det passar sig.
  • Att ha roligt tillsammans med kollegorna är underskattat. Varför inte planera en givande afterwork eller kanske bjuda ut medarbetarna på en gemensam lunch?
  • Vandringspokaler är ett annat sätt att visa uppmärksamhet och dessa är särskilt vanliga inom prestationsbaserade yrken.
Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music