Renoveringstips för ett billigare badrum

Badrum håller dessvärre inte för alltid och behöver renoveras då och då. Det är en dyr renovering att genomföra men det finns flera saker man kan göra för att hålla nere konstanterna, till exempel genom att välja billigare material och istället satsa på detaljerna för att få den rätta känslan. Nedan följer fler renoveringstips för ett billigare badrum.

Materialval kan spara tusenlappar

Materialvalet är det som avgör det nya badrummet utseende till stor del men det är också en av dom saker som påverkar priset mest. Ett badrum med kakel och klinker på väggar och golv kommer bli betydligt dyrare än ett badrum med plastmatta eller våtrumsskivor. Ett renoveringstips för att få det billigare är alltså att välja bland dom billigare materialen.

Det kan kännas trist men det kommer garanterat att kännas fint och fräscht ändå – vilket är det viktigaste!

Dyrast inte alltid bäst

Idag finns mycket att välja bland, alltifrån när det gäller blandare till handfatet och finesser på badkaret. Visst kan det kännas lockande att välja det dyraste och trendigaste för att skapa ett modernt badrum men ett bra och viktigt renoveringstips är att istället utgå från det faktiska behovet och välj blandare, duschmunstycke, handdukstorkare och så vidare, utefter det. Värst är inte alltid bäst – det viktigaste är att skapa ett badrum att trivas i.

Här är det också värt att tänka på att dom moderna trenderna förändras. Just nu syns till exempel mycket stenmaterial och mässing, vilket inte är det billigaste. Håll det istället neutralt och tidlöst så kommer det hålla även över tid!

Lägg istället lite extra på detaljerna och piffa badrummet med sådant som skapar en ombonad känsla i rummet när själva renoveringen är klar:

  • Växter
  • Mjuka handdukar och andra textilier
  • Doftpinnar och ljus

Hitta fler renoveringstips och inspiration

Är du sugen på ännu fler renoveringstips och mer inspiration för att skapa ett harmoniskt och trivsamt badrum för en billigare peng? Använd då internet och sociala medier! Bloggar, inrednings, – och renoveringskonton, magasin – det finns nästan oändligt med renoveringstips och idéer och det bästa är att du kan spara ner bilder och annat och göra en egen mood board. Det är ett bra sätt för att få en bild över hur det slutliga resultatet kan tänkas se ut!

Utvalt av redaktionen
Hot och möjligheter för svensk export
Musical.ly tecknar avtal med Apple music